Termini za leto 2024:

7.7. - 11.7.  (za mlade od 9-14let)
18.8. - 22.8.   (za mlade ženske od 15 let naprej)
25.8. - 29.8. 
(za povratnike)

Program, 
čisto na kratko:

Začne se s spoznavanjem med seboj in čredo. Kot tihi opazovalci divje črede, bomo v njej iskali svojega konja-prijatelja, vodnika in zaupnika, kateri nas bo spremljal vse dni tabora. Morda nam bo zaupal svoje skrivne moči, nam razkril svoje srce, nas povabil na svoj hrbet, morda bomo plesali z njim, morda nas bo preizkusil…
Kakorkoli pravilo je, da se med seboj vedno najdejo tisti, ki rabijo drug drugega. 

Zvečer nas po okusni večerji čaka tradicionalni čokoladni fondu s sadjem, taborni ogenj in zgodbe, ki jih šepeta narava, katere del bomo te dni.

Kako poslušati in tudi slišati zgodbe narave, pa nas bo vse dni učil naš mehki osliček. Pripovedoval nam bo o globoki ekologiji, ki pomeni širši, globlji pogled v dušo vsega naravnega sveta. 

Otroci se učijo dela s konji po principih inovativne Šole Konjesrčnosti, katera obravnava celostno podobo jahača in konja. Jahači poleg jahanja vadijo tudi tehnike za zavedanje telesa, boljše ravnotežje ter večjo pozornost. Delo s konji pa temelji na konceptih naravnega konjeništva ter na odgovornem in etičnem odnosu do konj.

Močni premiki se zgodijo, ko nekateri prvič spoznajo resnično odgovornost in še večji, ko se morajo naučiti zaupati svojim občutkom. Vse te stvari so nujno potrebne za življenje in vse te, žal vedno bolj izginjajo v teh pretežno 'virtualnih' generacijah.

Velik del v Kironovem pristopu pa je tudi v spodbujanju pri izražanju lastne ustvarjalnosti, pa najsi bodi v umetnosti ali v stiku s konji in naravo.

Sicer pa ne skrbite, za varnost bo poskrbljeno, tako fizično, kot psihično, edino kar je bo izzvano njihovo srce, to pa je konec koncev tisto, kar si vsak starš želi za svojega otroka, da sledi stvarem, ki so po srcu prave in to z globokim spoštovanjem.

Poleg tega so v varnih rokah usposobljene, nadvse prijetne in razigrane ekipe. 

Konjesrčne tabore prirejamo že več kot 15let.

Zaradi velikega povpraševanja in majhnega števila mest imamo omejen vpis, v katerem imajo prednost otroci, ki so bolj 'uglašeni' z našim pristopom in lahko posledično z našim načinom dela tudi največ pridobijo. 

Zato prosimo starše, da izpolnijo vprašalnik in ga pošljejo na neja.meta@gmail.com, me pa vas v najkrajšem možnem času obvestimo o sprejetju.
(Če je vaš otrok star nad 12let, lahko vprašalnik, če želi izpolni tudi sam). 

Več o našem načinu dela si preberite pri Šoli KonjeSrčnosti...

Prispevek za tabor 
Eno s čredo je 380€.