CENTER KIRON KIRONOVA UČENJA KONJESRČNI MLADI ČLANKI
Vabljeni v 'Orlovo gnezdo' naš meditativni stolček, dva metra visoko, sredi pašnika konj. MEDITACIJA S KONJI
Če se vam zdi, da vam Življenje polzi med prsti je meditacija s konji morda točno to, kar potrebujete. Medtem, ko je vrsta meditacij zasnovana na odklopu od zunanjega sveta, nas meditacija s konji globoko zasidra v Resničnost in prizemlji v jedro lastnega bitja.

Konji, kot plen v naravi so mojstri življenja v sedanjem trenutku. Prisotnost v trenutku pa ni zgolj osredotočenost nase in na svoje delo, kot si ljudje radi predstavljamo, konji poleg tega zaznavajo svojo okolico v zelo širokem spektru zavedanja njenih premnogih ravni, ki jo sestavljajo; energij, vibracij, misli, čutenj, drugih dimenzij,… Ob njih se tudi nam razširja zavest, da lažje dostopamo do vpogleda, kaj vse deluje in vpliva na naše življenje, zunaj in znotraj nas.

Lahko pa se pridružite skupini ob razpisanih terminih. Skupinska meditacija s konji za vse, ki bi hoteli raziskovati (in zdraviti) svojo notranjost in obenem prispevati tudi k kolektivnem osvobajanju konj Poteka kot vodena meditacija, ki razkriva globlje uvide in spoznanja o duhovni dimenziji konj in je ob vsakem srečanju usmerjena na odkrivanje enega njihovega aspekta, kateri pa ima (na neki ravni) sigurno tudi odsev v naši notranjosti. Tako se pravzaprav vzpostavi krogotok: Bližina konj nam samodejno omogoči dostop do točno določenega aspekta v naši notranjosti, katerega nagovorimo v meditaciji, medtem ko kasneje delo na tem področju posledično vpliva na konje in njim pomaga pri njihovi preobrazbi in rasti. Torej gre za dvojno dobro delo: po eni strani se vračamo k naravi in odkrivamo svojo pristno, divjo plat, po drugi strani pa se zavedamo, da z vsakim drobnim premikom znotraj sebe, močno pomagamo tudi konju na kolektivni ravni in s tem delamo dobro delo za vse konje tega sveta. Pokukajte na koledar za razpisane termine, izven terminov pa se skupinska meditacija lahko izvede tudi po dogovoru za skupino najmanj treh oseb.

Sodoben način življenja nas je odrezal od modrosti telesa, čustva so omejena in precej nezaželena, energija temu sledi, medtem ko nam prevelika obremenitev mentalnega telesa, preprečuje, da bi dostopali do jedra lastnega življenja.

Biti tam, kjer je življenje najmočnejše, blizu jedra, pomen biti v ravnovesju, katerega konji nenehno vzpostavljajo, saj le tako lahko optimalno zaznavajo okolico. Vedno znova z veseljem opazujem kako se pri človeku že po parih minutah, ko zgolj z radovednostjo opazuje konje začno dogajati spremembe. Ton telesa se spremeni, čustveno, energijsko in mentalno telo, ki jih je prej vleklo vsak na svojo smer pa se začno med seboj poravnavati, kar pa je osnova za vsako resnično delo na sebi, za zdravje in polno življenje.

Seveda vse to ne deluje, če smo v glavi, za to potrebujemo umiritev, tišino in samoto. Včasih je že kratek čas dovolj.

Meditacije se lahko udeležite individualno. Če pridete sami se lahko udobno namestite v za ta namen postavljenem meditativnem stolu na pašniku 'orlovo gnezdo', kjer se lahko nemoteno poglabljamo v premnoge razsežnosti Življenja. Okoli nas je pašnik, milijone konjskih stopinj, ki so odtisnila v Zemljo svojo kodo Moči. Konji so blizu, cel travnik neslišno utripa v primarnem in edinem ritmu Življenja: utripu srca, zvoku galopa. In tako ob njih čisto spontano stojimo pri samem jedru Življenja. Mnogo priložnosti za razširjanje zavesti in osebnostno rast nam nudi bližina konj, a le, če se temu zavestno odpremo. Vsako nedeljo lahko torej pridete k nam na meditacijski stolček. Za dodatno poglobljeno raziskovanje konjevih misterijev pa imamo za vas pripravljene tudi različne vaje. Po želji, lahko meditirate v svojem ritmu, ali pa si pomagate s kažipoti, ki jih najdete v vaji, katero izžrebate predno se odpravite na pašnik. Vajo lahko izžrebate tudi kot odgovor na kakšno osebno vprašanje, zagotovo vas bo meditacija ob prisotnosti konj popeljala točno tja, kamor morate priti.  Prispevek za meditacijo, skupinsko ali individualno je 8€.
Center Kiron deluje v okviru društva za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA.