O nas

Kiron je pričel s svojim delovanjem leta 2008, kot prvi center v Sloveniji, ki se je ukvarjal z inovativnim, naravnim in celostnim pristopom do konj in jahanja ter z raziskovanjem moči konja kot učitelja v osebnem razvoju. Konjeništvo smo zanalašč spremenili v Konjesrčnost in s tem postavili nove temelje v odnosu do konj.

Žrebički že takoj po rojstvu stojijo na svojih lastnih nogah; enako se zgodi z našimi sanjami, če jih ob boku konj pripeljemo v resničnost: takoj na polno zaživijo.

Tako je Center Kiron s svojimi prvimi koraki pravzaprav pobezljal, ne glede na to, da je inovativnost programov od njega večinoma zahtevala hojo v neznano. 

Glavni cilj, zakaj je bil ustanovljen center Kiron je, da bi konjeniški svet ozavestili o nujno potrebnem sestopu človeka s položaja zasužnjevanja in nadvlade konja, v položaj učenca teh mogočnih in izjemnih bitij.

Od takrat naprej raziskujemo, hvaležni in osupli nad neskončnimi dimenzijami konjevih modrosti ter kot se je izkazalo vedno večje pomembnosti njihovih učenj za evolucijo človeškega razvoja.

Prva tri leta svojega delovanja je Kiron gostoval v Podvinu na Gorenjskem, nato pa smo se preselili v Radomlje, kjer smo tri ženske same zgradile štalco - Svetišče Konju, na zemlji, ki smo jo poimenovale Terra Anima- Zemlja duše.

Vabljeni, da si preberete zgodbo o tem, kako smo gradile,
ter o društvu za poglobljeno ekologijo Terra Anima,
v okviru katerega delujejo tudi Kironove dejavnosti.

Vizija...

...​je preprosto radovednost in raziskovanje vseh še neodkritih možnosti odnosa med nami in konji, ki se je delno porodilo iz uporništva klasičnemu konjeništvu, ki konje več ali manj obravnava le kot sužnje za šport in rekreacijo.

Resnično nekaj izjemnega se zgodi med človekom in konjem, če le ustvarimo prostor, kjer je to mogoče.

Po dolgoletnih raziskavah sem v skrivnem ozadju športa, v tišini in iskrenosti našla še nekaj več, nek novi mit, ki se je rojeval v ritmu kopit. Med nami se je tkala vez, ki je raztapljala vso človeško pogojevanje in lažno pomembnost.

Po več kot 25 letih dela s konji lahko z gotovostjo trdim, da nas konji vedno znova kličejo nazaj k nam samim, od nas zahtevajo, da smo pristni in pozorni, budni in čuteči, resnični in iskreni. Konji, brez, da bi se trudili, čisto preprosto s tem, kar so, v svoji izjemni naravi nosijo za nas možnosti onkraj naših najbolj norih sanj. 

Delno je tudi zato ustanovljen Center Kiron, kot moja zahvala njim, v obljubi, da jih predstavim ljudem na način, ki jih bo vreden.

Neja Meta,
ustanoviteljica Centra Kiron

Vizija postane poslanstvo.
Poslanstvo v imenu konja.
In želja, da končno odvijemo darilo,
ki so ga konji prinesli človeški rasi. 

Center Kiron deluje v okviru
Terra Anima društvo za poglobljeno ekologijo
Matična številka: 404714000
Davčna številka: 54135451

Delovni čas:

Od aprila do novembra po predhodnem dogovoru. 

KONTAKT:

Neja Meta Rojc
neja.meta@gmail.com
031/ 26 66 88

Kje smo?

Nahajamo se v Radomljah, na zemlji, ki smo jo poimenovale Terra Anima
(Zemlja Duše), v centru, ki so ga ustvarjale in zgradile zgolj ženske roke.

Kako nas najdete v Radomljah:
Na rondoju v Radomljah zavijete proti Športnemu parku ali Rovam, se peljete mimo cerkve in namesto, da bi zavili desno za Športni park, zavijete prvo ulico levo na Opekarniško in nato spet prvo levo na makadam in že ste pri nas.

Za GPRs navigacijo pa vpišete Opekarniška ulica, nato pa kmalu zavijete v prvo ulico levo, na makadam. In že vidite okroglo štalco sredi travnika.