Je šola v kateri konji postanejo naši učitelji, vodniki in prijatelji. 

Šola KonjeSrčnosti je tako obenem tudi velika šola za Življenje.

V nasprotju s konjeništvom
se KonjeSrčniki od konjev učimo. 

Posnemamo njihove vrline in tako postajamo prijaznejši, polnejši in bolj odgovorni do sveta v katerem živimo. 

Učimo se naravnih in čutnih prvin konjarstva, plešemo s konji, se od njih učimo zavestne motorike, osredotočenosti, odgovornosti, sočutja, prisotnosti, z njimi prebujamo ustvarjalnost in kreativno mišljenje, jahamo brez sedla ter se preizkušamo v mnogih zanimivih aktivnostih in še in še…

Šola se izvede po dogovoru za skupino do osem otrok. Lahko med tednom ali med vikendom, traja pa skupaj pet ur in jo vodimo vse tri. Prispevek za celotno skupino je 280€. 

Posameznike pa zbiramo v skupino. Pišite mi, če vas zanima, da vas obvestimo, ko razpišemo delavnico. Šola bo v tem primeru en dan med vikendom, od 10h do 14h. Prispevek pa je 50€ na otroka.  

Šolanje je primerno za otroke, stare med 8 in 14 le, ki so pripravljeni, da osvojijo 'konje&srčne' vrline.

Pišite mi na neja.meta@gmail.com 

V majhni skupini se na čudovit dan dobimo med čredo konj, se uglasimo na njihovo mirnost in pozornost, nato pa se preko različnih vaj in iger s konji učimo pristne 'konjelogije'. 
 
Delo s konji temelji na prvinah naravnega in čutnega konjarstva, kar pomeni, da konja ne nadvladujemo z pretirano uporabo opreme in sile, pač pa spreminjamo sebe, v bolj zavedno, prijazno in naravno bitje s katerim konj z veseljem sodeluje. 

Učili se bomo tudi boljše in večje uporabe čutil, ki nas naredi bolj pozorne na sporočila svojega telesa, okolice in s tem tudi boljšega razumevanja konj. Aktivnosti s konji so tako bolj varne in bolj kot smo prisotni, bolj se tudi počutimo povezane z vsem, kar nas obdaja. 
 
Medtem, ko spoznavamo govorico konj se učimo, kako pravzaprav navezati pogovor, da nas  konji “slišijo” in kako poslušati, ko konji “spregovorijo”. Ta orodja pridejo zelo prav tudi drugod v življenju, pri razumevanju vsega, ki je drugačno od nas.  

In ker se dobro jahanje začne pri našem telesu, bomo delali vaje za zavedanje telesa, boljšo koordinacijo in ravnotežje. Pri jahanju pa ne uporabljamo brzde in trdih sedel, otroci jahajo večinoma le na mehki podlogi, kjer je stik s konjem in učenje gibanja najbolj optimalno.  

Pri konjeSrčnih aktivnostih so vedno prisotni trije nivoji, ki se med seboj prepletajo in sodelujejo. Ti trije nivoji so tudi osnova za celostni pristop, ki ga zagovarjamo in živimo v Centru Kiron: