Sakralna ježa 

Sakralna ježa je skupna pot preobrazbe in zdravljenja med človekom in konjem. 

Sakralna ježa poteka v meditativnem vzdušju, kjer  jahanje postane posvečeno dejanje, ki nas pelje v pozabljeno Svetost življenja, občutenja in povezanosti.

Gre globoko, v samo osrčje tega, kako vzpostavljamo odnos z nekom drugim, s svojim telesom, svojo notranjostjo ali z življenjem samim. Nato pa nam po korakih, čisto na praktičen način obuja svetost v vseh odnosih, ki jih imamo. 

Ko prikličemo svetost nazaj v življenje, veliko stvari, v katerih smo obtičali izgubijo smisel. Ponižujoči odnosi odpadejo, zlorabe, zunanje ali notranje nimajo več prostora, iz zastanosti  se premaknemo in osmislimo svoje življenje… 

Da lahko spoznamo svetost, moramo najprej spoznati ljubezen v svoji najčistejši obliki, zato je pri sakralni ježi veliko poudarka na tem, da uglasimo svojo zavest na srčno raven in se vadimo v tako imenovanem 'heartfulnessu'. 

Sakralna ježa je sestavljena iz sedmih individualnih ur, ki nas vodijo skozi sedem stopenj preobrazbe. 

Sestavljena je iz različnih vaj ob konju, medtem ko jahanje poteka v vodenem hodu, večinoma brez sedla, le na mehki podlagi in ne zahteva jahalnega predznanja. 

Varno okolje in enakomeren ritem konjevega gibanja nas spontano popelje v globlje zavedanje. Velika prednost tovrstne 'jahalne meditacije' je v tem, da nas prizemlji, obdrži v trenutku, vrne v telo, v svoje lastno jedro, v vir modrosti znotraj. 
 
Medtem ko vadimo ravnotežje na konju, vzpostavljamo notranje: čustveno, miselno in energijsko ravnotežje. 

Gibanje s posvečenim namenom premakne Življenje, prisotnost, budnost in čuječnost prikličeta dušo in nas odpeljeta v višje nivoje zavedanja. 
Poleg tega pa jahačevo tovrstno precizno gibanje zahteva od nas, da odpremo svoj medenični kotel, se prepustimo in ga napolnimo z življenjem, z ekstazo bivanja. To pa deluje kot ključ, ki odpira vrata do naše globoke ustvarjalnosti. 

Ko vzpostavimo v svojem telesu gibanje pretočno, rahločutno in senzitivno, nas energija konja začne spreminjati na celični ravni.  
Jahanje je edina možnost, ki jo imamo za tako tesen telesni stik z bitjem druge vrste, kot je konj. Takrat se energijske linije v našem telesu srečajo in križajo z energijskimi linijami, ki tečejo skozi konjev hrbet, ravno tako sistem čaker deluje pri konju v drugi ravnini, kot pri človeku in tako skupaj vzpostavimo edinstven križ, ki ima lahko izredne preobražajoče kvalitete. 
 
 
Sakralna ježa je mogočna pot Življenja. Konji so nas sprejeli na svoje hrbte že dolgo nazaj, ampak šele zdaj prihaja čas, da odkrijemo kakšen posvečen namen se skriva za tem dejanjem in kam nas pravzaprav lahko odnesejo.